Na poziv i u saradnji sa Grupom “IZAĐI”, u sredu 24. maja uspešno smo sproveli edukativnu radionicu upoznavanja sa veštinama krojenja i šivenja.

U uvodnom delu, razgovarali smo o izboru i osobinama materijala, “sredstvima za rad” – od onoga što se koristi profesionalno do stvari koje imamo i možemo iskoristiti, kao i obaveznom koraku pre procesa krojenja – merenju. Prva praktična vežba bila je čitanje i snalaženje u krojnom listu.

Poseban deo radionice bio je posvećen informisanju o različitim bodovima i njihovoj upotrebi u skladu sa materijalom koji smo odabrali. Upoznali smo se i sa električnom šivaćom mašinom Grupe “IZAĐI” i prvim koracima za početak rada – namotavanju i postavljanju konca.

                          

Na kraju smo razgovarali i o jednostavnim načinima kako da se stari odevni predmeti re-dizajniraju.

Ideja radionice bila je da učesnicama i učesnicima pomogne da se bez straha upuste u avanturu krojenja i šivenja što smo, prema njihovim rečima, i uspeli.

Radionica je održana u prostoru Društvenog centra Grupe “IZAĐI” u Novom Sadu; ispred udruženja “POP – podrška, obrazovanje, pravo”  vodila ju je Višnja Nežić.

Kako je to izgledalo uživo možete pogledati u kratkom VIDEU.

 

Fotografije: Grupa “IZAĐI”, “POP – podrška, obrazovanje, pravo”, Pixabay – Myriams-Fotos

 

Related Post